源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

穆斯林祈祷大厅设计 [复制链接]

真实姓名
Interior Designer
发表于 2013-11-18 18:14:34 |显示全部楼层
文化空间
按成果: 完成展示 
按类别: 宗教场所 
按国家: 欧洲国家 » 瑞士
按时间: 2012 
本主题最后由 Michelangelo 于 2014-5-17 21:50 编辑

Prayer Hall Ibc Zurich /Filter Architecture
设计 室内 装修 宗教 穆斯林礼拜堂 奥地利维也纳 Filter Architecture


这个位于工业建筑内的穆斯林祈祷大厅是为瑞士苏黎世波斯尼亚移民社区的穆斯林所修建。这个空间引用象形字符,并遵循传统清真寺的空间序列。靠窗的一侧安置了带有木孔的墙,这些墙为空间带来内向的,沉思的祈祷氛围,同时又能与外界的环境发生交互。这里让人们感到,他们是扎扎实实属于这里的。


title
PrayerHall IBC Zurich
client
IBCZurich
type
interiorarchitecture
year
2012
location
Zurich,Switzerland
status
built
description
Interioris located inside former industrial building. The project was commissioned byMuslim community of Bosnian immigrants, permanently residing inZurich/Switzerland. Design is steered by a notion that conventional form ofsacral spaces has an important
symbolicfunction related to collective memory. The major challenge was to create adesign which can be recognized as conventionally sacral by the community, whileclearly achieving a character of contemporaneity. General spatial organizationhas been determined by placing a box-like, ritual-ablution facility insideelongated industrial hall, in order to introduce new sequences of space - matchingthose in a traditional mosque. Porous wooden elements have been placed overwindows, not only to make
anintrovert atmosphere necessary for prayer and contemplation, but also tointeract with the surrounding outdoor enviroment and emphasize a change offunction. The final result is a place that reflects toward the community byintroducing a feeling that they belong somewhere, rather than nowhere.


MORE:  FILTER architecture
http://www.filter.ba/


穆斯林祈祷大厅设计 (10).jpg


更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部