源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

伯恩利公共屋顶花园 [复制链接]

真实姓名
源创网
发表于 2013-10-10 07:08:31 |显示全部楼层
院校区景观
按成果: 完成展示 
按类别:  大学园区 
按国家: 欧洲国家 » 德国
按时间:  
本主题最后由 Gardener 于 2014-7-28 12:14 编辑

伯恩利公共屋顶花园  澳大利亚墨尔本大学伯恩利校区 (10).jpg

Burnley Living Roofs / HASSELL

景观 屋顶花园可持续发展 绿色基础设施 城市绿化 澳大利亚墨尔本 HASSELL


伯恩利公共屋顶花园位于澳大利亚墨尔本大学伯恩利校区。由HASSELL与墨尔本大学中处
于世界领先领域的屋顶绿化和都市园艺研究人员密切合作完成。绿色基础设施为城市带来
的美化和舒适效果是显著的,屋顶花园则可以更广泛的实现绿化,


伯恩利屋顶花园是一个开创性的屋顶花园,旨在用可持续的发展方式,以降低能耗和水耗
为前提,提供一个最大限度利用现场环境的低造价屋顶花园。展示出在大型社区,绿色基
础设施改造我们城市的潜力。


Green infrastructure, including theinstallation of plants on under-utilised urban
surfaces, can provide significant benefits for our cities. These greeninterventions can
cool the urban environment, reduce energy consumption, mitigate flooding and
increase habitats for biodiversity. They provide an opportunity to evolve theway we
develop the built environment, to maximise existing infrastructure and lowerthe need for
costly upgrades.


The Burnley Living Roofs at the University ofMelbourne's Burnley Campus is a world-
classresearch and teaching facility – and the first of its kind in Australia. TheUniversity
hasestablished the facility to demonstrate to the wider community how green
transformationscan be achieved in our cities, aspiring to lead through example.

Designed by HASSELL in close collaboration withthe University's leading academic
greenroof technology and urban horticulture researchers, the Burnley Living Roofs
providepurpose-built facilities for the University to continue their pioneeringresearch.
Theyalso enable the University to carry on providing information and independent
adviceon green infrastructure technologies that is practical and deliverable in the
Australianclimate.


屋顶花园由三个不同的功能区组成,能够满足全天候多功能的展示,研究,宣传。精心设
置的空间层次鲜明有序却又相互交融。多样化的植物种植区有灌溉区和非灌溉区;倒圆角
的木质桌椅和道路分划出各个小的植物群。三条红色的条带穿越木质平台,形成各自的平
面微区域,并与中心红色植物种植槽形成呼应,体现出完整统一的设计效果。屋顶花园的
植物采用墨尔本本土植物,同时也成功的创造出鸟类,昆虫和爬行动物的栖息地。

屋顶花园中的研究室上方还有一个屋顶花园,该屋顶花园则被分成四个区域,进行并发实
验,测试不同的给储排水反应效果。


大胆设计引起了广泛的关注,更有利于引起相关话题的曝光,还有可持续发展的讨论,教
育。与专业的大学研究机构合作,HASSELL的设计方法与最终成果也收到了极大的影响。


LandscapeArchitecture: HASSELL
Projectname: Burnley Living Roofs
Location:The University of Melbourne, Burnley Campus I Melbourne, Australia
Completiondate: 2013
Area:500 sqm
Client/Collaboration:The University of Melbourne
Consultants:Bonacci Group
Contractor:Junglefy
Imagecredits: Peter Bennetts, Les O’Rourke


Three separate living roofs make up thefacility, each with a specific function. Firstly, the
DemonstrationRoof acts as an exhibition and interpretive space for day-to-day
educationalactivities. Its design evolved through the layering of multiple functional
objectives– starting with the idea that the whole green roof was a wedge, grading from
ashallow to a deep profile. It is sub-divided into irrigated and non-irrigatedterritories,
establishingdiverse planting zones. Superimposed over the wedge, a circular walkway
encounterseach micro plant community and includes seating edges and a number of
pocketsfor teaching. A series of red lines whimsically thread through the garden,
sometimestying together these experiences, at other times encapsulating fragments of
otherexperimental landscape zones.


The Research Roof has been designed as atesting facility for the research team. This
spaceis segmented into four areas that allow multiple concurrent experiments.Initial
researchprojects will explore the stormwater quality effects and insulative propertiesof
greenroof profiles.


The Biodiversity Roof creates bird, insect andreptile habitat through the application of
plantsindigenous to Melbourne, and the installation of diverse natural and recycled
elementsincluding logs, sticks, roof tiles and different aggregate types. A small
ephemeralstream has been created through the direction of water from a higher roof
intoa pond that drains across the Biodiversity Roof to encourage colonisation.

The design is unapologetically bold andcaptures attention. It seeks to gain exposure by
attractinginterest from the design community, stakeholders in sustainable development
andthe media to promote discussion and education on green infrastructure andliving
buildings.


The design process for the project involved atrue collaboration with the University.
Theirspecialist knowledge and the outcomes of their previous research projectsgreatly
influencedthe HASSELL design approach and the overall project outcome.


MORE:  HASSELL

http://www.hassellstudio.com/



更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部