源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

Pool + Outdoor lounge / marià castelló, arquitecte [复制链接]

真实姓名
源创网
发表于 2013-9-30 19:24:35 |显示全部楼层
庭院景观
按成果: 完成展示 
按国家: 欧洲国家 » 西班牙
按时间: 2012 
本主题最后由 Gardener 于 2014-7-28 12:09 编辑

农宅泳池设计 西班牙 (15).jpg

Pool + Outdoor lounge / marià castelló,arquitecte

景观 场地设计细部设计 亲水 娱乐 泳池 大理石 松木 西班牙 marià castelló, arquitecte


西班牙marià castelló,arquitecte最近在福门特拉岛上的古老农宅之间完成了一个泳池及休
闲区。为了与当地传统农居协调,设计采用了石砌房屋,紧邻房屋布置平台和泳池,这里
拥有开阔的自然美景,同时也完全渗透入景色之中。不连续的石砌矮墙围绕泳池。规格为
60x40x2厘米的白色大理石片贴在泳池表面,木质平台的材料为实行松木。南侧紧靠房屋
的平台安置了轻盈的棚架,棚架结构是镀锌钢,覆盖物是细长的植物条。

素色大理石托住一池碧水,倒映在水面上的蓝天绿树褐石,渲得水池的玉色更深了一重。
简约,有序,静谧,考究等品质都体现在这个充满诚意的作品上。


The project issues from the desire to create abath and recreation area as core of
relationshipbetween the two centenary houses of Can Xomeu Sord, located in the
Véndade Sa Talaissa (La Mola) on the island of Formentera.


With the objective of the integration on thelandscape, the intervention must be rooted
inthe complex weave of walls and traditional dry stone outbuildings thatcharacterize
thistype of traditional rural settlements in the smaller of the Pitiüsas. Thislimitation
becamean opportunity to formalize a subtle filter between the two houses that offersa
closebut border meeting area, open to the beautiful view of the lighthouse of LaMola
butintimate, that permeates local tradition while echoes the modernity.

The space bounded by two parallel walls and anold farmyard, set the main guidelines,
theprecise location and some of the construction details of the intervention. Thewater
sheetof four by fifteen meters searches tangency with the east wall, becoming
overflowingover it. The trace of the East wall coincides with the water surface but only
dematerializedto leave this footprint of gravels from the same stone as the wall. From
thatprecise limit continues free the natural and heterogeneous topsoil.

The pool basin, coated of white Macael marblepieces of 60x40x2 cm differentiates a
beach-relationarea and a swimming area. The entire floor has been solved by a
woodenplatform of suitably treated solid pine.

On the South edge, resting on the old farmyard,leans the light pergola of galvanized
steelstructure and cane covering inspired by the designs of the architect LluísClotet at
hishome in Mallorca and Elías Torres + José Antonio Martínez-Lapeña at Can Tonides
Cocons.All this in an order that tends to constructive and material sincerity.


Piscina en Formentera  
Pool& outdoor lounge

location: La Mola. Formentera. SPAIN
promoter:Private
Architect:Marià Castelló Martínez  
buildingengineer: José Mota
structure:Ferran Juan
archaeologicalmonitoring: Glenda Graziani
collaborators:Marga Ferrer, Pedro Mota, Ferran Juan
builder:M+M Proyectos
project:2010-2013
endof work: 2013
surface:223,35 m2


photography:Estudi Es Pujol de s’Era

MORE:  marià castelló, arquitecte

http://www.m-ar.net/ct/



更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部