源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

Casa La Punta / Elías Rizo Arquitectos [复制链接]

真实姓名
源创网
发表于 2013-9-14 08:42:01 |显示全部楼层
别墅区景观
按成果: 完成展示 
按类别:  海边别墅区 
按国家: 美洲国家 » 墨西哥
按时间: 2011 
本主题最后由 Gardener 于 2014-7-28 11:39 编辑

海滨别墅景观  墨西哥 (12).jpg

Casa La Punta / Elías Rizo Arquitectos



景观 建筑海滨别墅 海滨景观 混凝土 石材 木材 墨西哥 Elías RizoArquitectos



这个建筑项目完全融入在景观之中,因此我们把这个建筑项目放在景观分类里。
项目位于墨西哥的一处海湾旁,一对夫妇住在这里。在兴建的过程中,夫妇二人也加
入到设计创作中,夫人在家具和装饰方面有独到的见解,而丈夫,帮助创作了雕塑。

建筑体量有三个,一个是车库以及车库楼上的客人起居室和卧室,第二个是主要起居
室,餐厅(可以完全对外开放)还有主人一家的卧室,第三个体量是室外餐厅。这些
建筑之间由大小不一的错拼火山岩作为道路联系,而通往海边,则要经过一个木栈
道。


抛光混凝土,木材,不锈钢,天然石材,家具,建筑,景观进行的搭配,与自然海景
形成交响曲。



http://www.eliasrizo.com/


Casa LaPunta


Located in PuntaMita, in the Riviera Nayarit area of Mexico’s Pacific Coast, the project
is a beach retreat for an unconventional couple. The brief required the designto move
away from the stereotypical regionalistic style of Mexican beachhouses, instead
reflecting the unique lifestyle of its future dwellers. Both owners were anactive part of
the desing process, she, a designer, with her immense talent put her stamp onfurniture
and interior design; and him, a sculptor,  gives shape to ideas with histechnical
creativity.


The house isstructured in three volumes: the entrance volume contains service areas
as well as a double-height workshop; the main volume houses the public andprivate
living areas; the third volume houses an open terrace next to the sea.


Starting from theentrance volume, a connecting axis of solid wooden timbers spans the
length of the property all the way to the sea, linking all the differentvolumes. This
wooden pathway passes next to the main volume which floats over a bed ofvolcanic
rock.


The main volume’sground floor is an open and continuous area where driven by a
complete integration with the immediate surroundings; here you find the kitchenand
living room. The upper floor is divided in two areas with independent accessfor each:
the main suite, which has an open air bath area, and the guest areas with twoguest
suites. The upper floor areas are accessed through mirrored stairways in atriple-height
area.


Polished concrete,parota wood, stainless steel, natural stone, and a carefully curated
selection of furniture make this beach front property a unique residence.




Ficha Técnica Casa La Punta

Project:Casa La Punta

Authors
Elías Rizo Arquitectos,Elías Rizo Suárez, Alejandro Rizo Suárez

Collaborators
Carlos Miramontes, Jenny Mora, Paola Hernández, Jenny Camarena
Alma Osnaya, Roberto Contreras, Gabriela Chávez, Rigo González

Interior Design Colectivo Sur

Specialized designAlejandro Varela
Constructor: Ing. Juan Cuevas
Structural engineering: Ing. Rafael Robles
Landscape: Jorge del Real
Ventanería/Cancelería: Sergio González - Kömmerling

LocationPunta Mita, Nayarit

Project year2011 - 2012

Project area795 m2

PhotographyMarcos García





更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部