源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

2011ASLA专业奖{8}住宅设计荣誉奖:Salame Residence [复制链接]

真实姓名
源创网
发表于 2012-11-3 17:38:27 |显示全部楼层
庭院景观
按成果: 完成展示 奖项获得 
按国家: -
按时间: 2011 
本主题最后由 Gardener 于 2014-7-28 11:01 编辑

庭院设计 (11).jpg

2011ASLA专业奖{8}住宅设计荣誉奖:SalameResidence

关键词:景观 2011ASLA 场地 住宅花园 山顶 干净 简约 花岗岩 水池 Vladimir Djurovic Landscape Architecture


耳目一新。成功的要点在于其简洁的地平面层,用近乎完美的手法实现了这一非凡的设计。小松树将成长为参天大树。居住空间之间景观空间成功的转换和过渡。安全防范被精心却又以少为人知的

低调方式插入。

--2011年专业奖项评委会


A breath of fresh air. The success of thisdesign is all about the simple ground plane. There are so many beautifulgestures, it’s extraordinary design with a limited palette. The small, newlyplanted pine trees will mature into a fabulous bosque. There are so many integratedtransitions among the living spaces that were designed by the landscapearchitect. The designers made the inclusion of security elements lookeffortless.

2011Professional Awards Jury


在整个设计过程中,设计师和客户交流密切,实现了建筑外的景观与自然景观无缝连接的景愿。硬质工程的主材只有一种:灰色花岗岩。其材质与建筑地基风格保持一致。


Here’s some more information

On a remote site, 2700 meters above sealevel and the city of Beirut, the client wanted to create his own privateescape, a place to reconnect with what is essential for them

nature,family, and friends.


The site, a 4000 m2 private hilltop,offered great potential yet equally great challenges.  Stunning 360-degree views, along withdangerously steep slopes all around its crest. At a conceptual level, providing appropriate, safe, and usable spacebecame one of the most critical aspects of the project to resolve.  The landscape intervention was defined by twosimple gestures that resulted in one holistic project.


At the front side, the granite base of thehouse was extended outwards to provide the required outdoor living space, whilebeing embraced with a multi purpose peripheral water element.  This water surface provides a safe boundaryaround the entire terrace, while absorbing the endless panoramic views.


The resulting panoramic terrace became themain living component of the house, hosting memorable moments alone, and withfamily and friends.  Swimming, lounging,and relaxing became rituals in the summertime. Monolithic, concealed shower and changing rooms are carved out of thisgranite base and dramatically accessed down through the water.


At the back side, almost as a crater, agarden was carved out, to provide a safe and informal green and organic spacefor the family and children to enjoy.


The contrast between those two spaces, theformal and geometric front garden, and the informal and organic back garden,offered the clients a holistic environment that responded to their lifestyleand escapists requirements, while leaving the rest of the hilltop intact.


Close collaboration with the client andarchitect occurred all along the process, in order for the landscape toseamlessly embrace and extend the architecture into the outdoors and horizonsbeyond.  One material was usedexclusively throughout the project, grey granite, following the base of thehouse, with solid blocks incorporated where possible to withstand the harshwinter and snow covered months of the year.


MORE:  Vladimir Djurovic Landscape Architecture

http://www.vladimirdjurovic.com/


更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部