源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

环保的保龄球场 [复制链接]

真实姓名
源创设计网
发表于 2015-8-16 21:58:55 |显示全部楼层
活动场所
按成果: 完成展示 
按类别: 球馆 
按国家: 美洲国家 » 墨西哥
按时间: 2015 
本主题最后由 源创网 于 2015-8-16 21:59 编辑

11.jpg

建筑师Arroyo Solís Agraz受邀重新为墨西哥南部的Bolerama Coyoacan商业建筑设计装修,该建筑其主要由三个部分组成:1、56道保龄球休闲娱乐空间;2、咖啡吧与管理中心还有卫生间;3、连接以上两部分的大堂。这栋建筑建于1977年,已多年未修整。新的设计方案需要吸引保龄球爱好者前往,还要增加美食娱乐广场。

Arroyo SolizAgraz was invited to perform the renovation of Bolerama Coyoacan, located in the Southern area of Mexico City. It is a complex made up by three buildings: the first one has a parking space; it had 56 bowling lanes, the second one accommodated the coffee bar, management offices and restrooms, and the third one served as a lobby connecting the other two buildings.

This building has been operating since 1977 focusing more on tournaments than on entertaining and it kept its facilities without many modifications over time, which made it necessary to intervene with different purposes. First, the thought of reshaping the building to cover new usage needs, renovating space and graphically perform an intervention to bring back life to it and attract leisure bowling fans, as well as complementing the entertainment experience in a new food court.

建筑三个体量直接反映了建筑三个功能体的关系。新设计采用深浅不一的红色马赛克穿孔铝板包裹建筑,logo采用白色,最终建筑拥有了突出外观。中心大厅外观采用了白色的金属穿孔板,入口处红色的LOGO很是显眼。

The façade design was conceived as a cover visually connecting the three volumes that make up the building, integrating them in just one. We started from the red color, respecting its own brand signature, bringing a graphic composition from different shades of red creating a mosaic that unfolds along the three buildings, highlighting and enhancing the building presence. Solid aluminum panels placed on a metal frame fixed to the concrete block façade formed the mosaic.


在内部,大厅如广场般联系建筑各个功能区。由保龄球做成的大厅天花吊顶雕塑群强调这里的主要功能,激动人心的保龄球场馆就在前方。

原有的10道保龄球场被改为商业空间,然后建筑师另寻空间设计全新保龄球的大场地,场地配色活跃,背景墙也采用了保龄球元素,让人印象深刻。

在改造中,部分家具材料来源于原有10道保龄球场,这一举措避免了浪费,降低了成本,对地球也非常环保。

A lobby that allows it to work as a plaza to bring together different uses connects these buildings.

Ten bowling lanes were removed on the first floor, opening up space for two commercial venues in the southern façade, where the main concept was to keep it as an open floor plan for later adaptations from future tenants.

The groundfloor design was developed in order to change the atmosphere of the place and invite all kind of users to visit the property. Such change was possible due to the management and implementation of graphic design By the Firm LeoLab, color use and lighting design. Light boxes, changing colors were installed, as well as screens which contributed to the environment transformation through colors and music that change according to the time of day and the attendees, emphasizing at the same time, the brand positioning by constantly projecting BoleramaCoyoacángraphic image.

A mural and a hanging installation of pins and bowling balls were designed giving the place a strong and an aesthetic sense. The furniture was designed matching the façade line, based on modular and independent lounge chairs in different shades of red, giving flexibility to use the space and creating different mounting compositions.

The creation of furniture such as tables, the bar top and bowling alleys was performed using the material removedfrom the previous lanes, reusing and making the best out of the wood, avoiding waste, reducing production costs and contributing to environmental protection.















Architecture by: Arroyo SolísAgraz
Corporate identity and graphic concept development: Leo Lab
Construction: GrupoFranser
Lighting: Luz en Arquitectura
Façade engineering: GrupoBásica
Structural Engineering: Ing. Ernesto Lozano
Facilities: Ing. Rosendo Campos
Woodworking: Carlos Hinojosa
Photography: Diana Arnau


MORE:  Arroyo Solís Agraz



使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部