源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

木材和石材打造出的白色极简住宅 [复制链接]

真实姓名
源创设计网
发表于 2015-8-16 21:54:24 |显示全部楼层
家居设计
按成果: 完成展示 
按风格: 现代风格 
按国家: 欧洲国家 » 葡萄牙
按时间: 2015 
9.jpg


这栋极简的白色公寓位于葡萄牙科英布拉,其位置优良,房屋品质却让人堪忧。原有的房屋缺少公共功能区域,比如厨房,洗衣房和生活空间。新设计完全改变了原有布局,打造出适合当今标准的舒适公寓。

The clients chose to buy the apartment due to its location and not for its architecture, despite the undoubted quality of the built-up area where it is found.

The typology of the apartment was marked by a lack of proportion between the original utility rooms – kitchen, laundry room, etc – and living spaces, which reflected the use in times gone by, but are now poorly suited for their intended use.

The interior of the apartment was completely reformulated, eliminating the inner partitioning, redesigning the space in order to implement the new functional programme in accordance with contemporary standards of comfort.

↑ 客厅

入口门庭联系所有主要区域,并且相当宽敞,成为客厅和卧室的延生。整个墙地面全部使用木材,不同的是,大部分的墙面,家具都被刷成了白色,与木材的颜色形成强烈对比。卫生间采用了高贵的白色大理石延续了房间的白色基调。在拥有浴室配套的主卧,卫生间和我是之间能进行视觉联通。

木材和石材打造出的白色极简住宅。

The house is organised around a central space – the entrance hall – from which all areas can be accessed, and onto which all circulation converges, thereby eliminating all existing corridors and circulation paths. The hall is a space to arrive in, but also a space where one can be. Its size is adequate for a welcoming space, but it is also an extension of the living room and the bedrooms. The walls and the ceiling are entirely covered in wood, disguising the doors that give access to the remaining spaces and wardrobes.

The wooden floor extends to the rooms and living areas, affording a sense of continuity. In the remaining spaces the floor is made out of white Calacatta marble.
The furniture is an integral part of the architecture: in the bedrooms the wardrobes are located around the doors and windows, and reduce the height of the passageways. The tabletop running along the wall in the living room goes through a small window opening, with line of sight through to the hall. The cabinet in the
en-suite bathroom also includes a window with view through to the bedroom.

The kitchen, laundry room and bathrooms are functional spaces with an abstract character, featuring a stone floor and almost exclusively white furniture.

The wooden window frames were redesigned so as to deliver improved thermal and acoustic comfort, and the external blinds were made with wooden slats identical to the originals.

The resulting atmosphere derives from a process of simplification where the materials – white marble and wood – play a key role in creating a homely ambiance.

↑ 门厅,小方格与客厅视线相连

↑ 联系各个空间的深色门厅

↑ 卧室

↑ 主卧,卫生间与卧房之间拥有视觉联系小窗

↑ 主卧卫生间

↑ 卧室

↑ 卧室

↑ 卧室

↑ 从卧室望向门厅

↑ 客厅

↑ 客厅

↑ 客厅

↑ 从客厅望向阳台

↑ 厨房

↑ 从厨房望向客厅

↑ Plan

↑ Section

Project : Flat Refurbishment in Coimbra
Site: Coimbra, Portugal
Architecture / Head Designer: Jorge Teixeira Dias
Collaborators / Design Team: Rita Serra e Silva, Ana Luísa Reis, Joana Brandão, Elísio Costa Graça
Electrical Installations: Luís Besteiro Ribeiro - ECA Projectos, Lda.
Mechanical Installations: Pedro Dias - ECA Projectos, Lda.
Hydraulic Installations: Vitor Ribeiro - ECA Projectos, Lda.
Gas Installations: Paulo Sampaio - ECA Projectos, Lda.
Telecommunications Installations: Luís Besteiro Ribeiro - ECA Projectos, Lda.
Contractor: Civifran – Construções, Lda.
Photography: © do mal o menos – Eduardo Nascimento, João Fôja

MORE:  Jorge Teixeira Dias


使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部