源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

Lookout point + Restaurant [复制链接]

真实姓名
源创网
发表于 2012-10-25 10:25:23 |显示全部楼层
自然景观
按成果: 方案效果阶段 
按国家: -
按时间: 2012 
本主题最后由 Gardener 于 2014-7-28 10:46 编辑


景观 咖啡厅设计 (2).jpg

Lookout point + Restaurant

关键词:建筑 公共 景观 瞭望台 咖啡厅 Dellekamp Arquitectos  

这是位于哈利斯科,瓜达拉哈拉,Parque Mirador Independencia的一个瞭望台加咖啡厅项目。项目隶属与赫尔佐格&德梅隆为当地所做的现代与当代博物馆绿化总规范围。瞭望台倚靠一个大山坡上,前面是壮丽的峡谷景观。瞭望台就是一个挑空的,浮在山坡外的简单平板,下面依靠斜牛腿与山坡固定。咖啡厅隐藏在下方的山体之中,需要拉开滑动的地板,通过一个单独的楼梯下达,因此人们在地面上完全看不见咖啡厅,咖啡厅里的大玻璃幕墙也保证了这里有着非常良好的景观视线。

两个毫不突出的建筑,巧妙的融入峡谷,让人们饱览胜景。

LOOK-OUT POINT AND COFFEE-RESTAURANT  

PARQUE MIRADOR INDEPENDENCIA

This is a neutral architectonic intervention that complements TOA’s (Taller de Operaciones Ambientales) landscaping master plan and Herzog de Meuron’s  Museo de Arte Moderno y Contemporáneo (Modern and Contemporary Art Museum) located in the Parque Mirador Independencia of Guadalajara, Jalisco. The lookout-point and coffee-restaurant rivet the natural disemboguement of Av. Independencia but unobtrusively align to the sliding gesture of the landscape. Both facilities were achieved through a single architectonic manoeuver that consisted of an excavation and displacement of the look-out ground onto a jutting platform.  

At ground level, only a slender slab projected over the gorge is visible. In prima facie, a visitor would have the impression of stepping onto a floating sheet of concrete. The true depth of the observation deck is concealed by the diagonal slant of its corbel underbelly and the overall structure is securely fastened by a parallel bridge devised in similar fashion.

The coffee-restaurant, located in an underground pit preceding the observation platform, is totally invisible at ground level.  The excavated grotto adds to the “floating deck” effect of the look-out point. Both amenities are the result, as it were, of sliding a match-box open. The service area is also located underground and may be doubly accessed through the coffee-restaurant and an independent lateral stairway. Also, the coffee lounge lying below the look-out enjoys large window panes gazing over the gorge and connects directly to a stairway leading to TOA’s open amphitheater down in the ravine.

The main virtue of this direct and simple intervention is that both facilities are inconspicuous to sight and their interrelation subtly emulates the landscape gesture of the ravine.  

LOOK-OUT POINT AND COFFEE-RESTAURANT

Date:2011

Status: ongoing_in pre-construction phase

Program: Lookoutpoint and cafeteria

Masterplan landscape and Environmental Strategy: TOA

Museum of modern and contemporanean art: Herzog&de Meuron

Location: Parque Mirador Independiencia/ Guadalajara

Architectural Project: Dellekamp Arquitectos + Claudia Rodríguez

Project Leader: Jachen Schleich

Team: Armando Bussey

Text: Yaoci Pardo

MORE:  Dellekamp Arquitectos  

http://dellekamparq.com   


更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部