源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

Hutch & Co / Biasol: Design Studio [复制链接]

真实姓名
源创设计网
发表于 2015-7-23 21:54:01 |显示全部楼层
餐饮空间
按成果: 完成展示 
按类别: 咖啡厅 
按国家: 澳大利亚
按时间: 2015 
本主题最后由 源创网 于 2015-7-23 21:54 编辑

7.jpg

来自Biasol: Design Studio的分享。

一间始于19世纪的铁器店“哈钦森”被澳大利亚Biasol: Design Studio大刀阔斧的改造成一个现代化的餐厅和咖啡厅。设计师用浅色的美国橡木,瓷砖,混凝土饰面以及黑色钢构件打造出一个独特的用餐场所。

Nestled amongst the vinesof Victoria’s Yarra Valley, 35km northeast of the city is Hutch & Co. From its humble beginnings as the 1800s ironmongery store formally known as Hutchinson’s, the site was transformed into a modern restaurant, cafe.

Engaging the full services of the studio, which span interior, building, product and branding design, Hutch & Co was an exercise in composition and contrast between materials, whicharewrapped, extruded or intersectedto playful effect. Tasked with delivering a space that considered an architectural extension to the existing building, an outdoor dining area and multi-zoning, we decided to strip back and remove all the existing internal walls and linings. With only the exposed brickwork left, we were able to introduce a refined palate of materials and finishes.


大LOGO--Hutch & Co 醒目的印在餐厅挑檐的底部以及橱窗、还有入口门上,吸引了人们的注意力。门外的橱窗甚至还安放了休息板凳,邀请过往行人与餐厅进行互动。餐厅内部主要分为两个用餐区--入口附近的室内用餐区域和餐厅深处的室外用餐区域。在室内用餐区,沙发座和长桌相互组合。浅色的美国橡木,哑光及高光瓷砖,混凝土饰面以及黑色钢构件材料等材料之间对比鲜明。经过独特设计的暖色光源灯和灰色的软质靠垫为空间营造出亲密感。

Pale American Oak timber is a signature feature at Hutch & Co. Adorning the ceiling and wall in the main dining area,the pattern articulatedhere carries through from the timber to the tiling, giving the venue its own unique personality.  Lined in the same rhythm, the open plan kitchen encourages a dialogue between patrons and the chefs. Offset by the mix of matte and gloss tiles that coat the bar, the rawness of the wood acts in contrast to the concrete finishes and softens the space. The studio’s newly designed lighting pendants for Meizai are paired with ourSilho collection and grey felted upholstery to create a sense of intimacy.









设计师还为空间装点了葱葱郁郁的绿色植物。设计师也在建筑最深处的室外用餐区个墙上开了几个大洞口,让人们在餐厅外就可以望穿整个餐厅。这种开放感为餐厅获得了良好的视觉体验和释然光效。这是一个内外混合富有层次的整体餐厅。

This design language extends to the branding, which is bold, recognisable and synonymous with the site’s history. Seven meters wide and stretching across the top of the black façade, isthe Hutch & Co insignia. Attracting the attention of locals and those passing through the countryside, the frontage echoes the architecture of the local area and was maintained as a design consideration. Set back from the street, this extruding tiled surface area and its built in bench seating activate the frontage and invites pedestrian interaction.

Throughout the entire design process, we were always conscious of the opportunity afforded to us by the Yarra Valley and set out to design a space that continuously captured these views. White tiled walls underpinned by black steel details frame the scenery and lush country terrain, which is referenced internally with greenery from Glasshaus. In establishing this level of engagement with the site environs, we introduced an element of transparency that meant being able to stand on either side of the building and seeing through to the other side. Opening up the space in this way not only saw us gain natural light and visual access to the breathtaking surrounds, it enabled us achieve a layered effect within the venue, in which the interior and exterior blend to form a single expression.




Quotes:

“Throughout the design elements we wanted to create a playful effect, as an exercise in composition and contrast between materials, which werewrapped, extruded or intersected with one another.”   

“Throughout the entire design process, we were always conscious of the opportunity afforded to us by the Yarra Valley and set out to design a space that continuouslycaptured these views.”

“We intended the new architectural extension to highlight and contrast the timber paneling of the new outdoor area with the black external render finish.”

“Playful in its articulation of pattern, we see the timber paneling, tiled walls and steel framing as defining features which give Hutch & Co its own unique personality”.

Materials:
• American Oak Wall Panels – Foxhay - http://www.foxhay.com.au/
• American Oak timbers – Foxhay - http://www.foxhay.com.au/
• Concrete
• Black steel
• White Tiles
• Black Tiles




Name of the project:   Hutch & Co
Location of the project (city/country):   Melbourne, Australia  (Lilydale)
Completion: 10 June 2015
Area: 210sqm
Category:   Hospitality –Restaurant / Cafe
Builder:   RCON Shopfitters
Name of photographer:   Ari Hatzis
Link of photographer website:    http://arihatzis.photoshelter.com/
Name of design office:   Biasol: Design Studio
Link of design office website:   
Designer or designer office based in (city/country):   Melbourne, Australia


MORE:  Biasol: Design Studio


使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部