源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

纽约州立大学石溪分校西蒙斯几何物理中心 [复制链接]

真实姓名
源创设计网
发表于 2015-5-13 07:42:14 |显示全部楼层
院校区景观
按成果: 完成展示 
按类别: 大学园区 
按国家: 美洲国家 » 美国
按时间: 2014 
本主题最后由 源创网 于 2015-5-13 07:42 编辑

12.jpg


来自美国景观事务所Dirtworks Landscape Architecture的分享:

纽约州立大学石溪分校西蒙斯几何物理中心是一个主要研究数学物理与自然几何的机构,其旨在服务科研人员,老师以及学生。设计需要在一英亩的用地上打造出一个拥有最先进技术的可持续环境,促进中心人员交流以及跨学科的沟通与合作。

整个场地景观布置紧凑有序,在主要交通路线上配置叠水与带有种植槽的乔木,屋顶利用起来作为绿化屋顶。此外还有开阔的休闲广场区和私密安静的沉思区。植物配置上主要使用了生长旺盛的草本植物,社交空间就发生在这些半人高或者一人高的草本植物之间。场地的铺装材料是用相当丰富,不同的区域使用到不同尺寸的方形面砖,还有一片区域使用到了菱形面砖。

↑ 交织在一起的石材,水,植物表达了技术,科学,设计的一体化,同时以开放姿态面对校园和社区。
Weaving together stones, water and plants to express the integration of technology, science and design while providing an invitation to the whole campus community.
Photo Credit: Mark Weinberg

The SUNY Simons Center for Geometry and Physics focuses on mathematical physics and the underlying geometry of nature. The institution required Dirtworks, PC to create a setting that enhances interdisciplinary cooperation among resident researchers (specifically between the departments of physics and mathematics) and deepen an appreciation of the center's work for the larger university community.

The Center advances the Governor’s effort to make Stony Brook University a “flagship” of the SUNY system that could rival the nation’s most prestigious state-funded research universities. And while this facility is meant to be inviting to SUNY at large, its design is meant primarily to serve the peripatetic interests of the Center’s researchers, faculty, and students.

Working in close collaboration with scientists, faculty, and the design team, Dirtworks was a major contributor to the project’s educational goals, sustainability mission and state of the art technology. Working on a one-acre site within an intensively developed campus, the designers created engaging settings to promote cross-field collaboration and weave together engineering technology, science and art, with the desire to expand intellectual discourse.

↑  建筑与景观被有效的整合。
Integrating the technical and design components of architecture and landscape, with a demonstration of physical principles into a cohesive whole.
Photo Credit: Mark Weinberg

Dirtworks, PC was responsible for the planning, design and technical coordination of all site elements. A water feature engineered to act as a cooling agent for the building mechanical system was integrated within the landscape to create a distinctive introduction to the Center, which received LEED Gold Certification. Custom designed sine wave planters emphasize the action of wind on grasses. Penrose paving patterns add interest when viewed from upper levels of the Center.

Dirtworks, PC developed a series of interior and exterior spaces to encourage discussion, collaboration, relaxation and socialization. Strategic planter arrangements allow areas for quiet thinking to be near casual socialization spaces, while slate walls with stainless steel chalk ledges encourage spontaneous discourse.  In addition, since significant portions of the project were located over structures that contained sensitive equipment, the design required careful architectural and engineering coordination.

Photo Credit: Bruce Buck

↑ 总平面图。外部空间为该中心建筑空间的延伸,为该中心提供密切服务。
Site Plan. The exterior spaces incorporate the Center’s programs and are realized as extensions of the architectural form.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑  建筑和景观协同传达出该中心的使命与形象。
Architecture and landscape express the mission of the center’s research agenda within the fabric of the university.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑ 叠水是西蒙斯中心重要的景观要素,其采用泵实现循环,是一个技术与美集成一体的作品。
A fountain that acts as a cooling agent for the building’s mechanical system serves as a dramatic introduction to the Simons Center.
Concept Diagram: Water Feature & Heat Transfer System. Seamlessly integrating the technical and the aesthetic.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑ 主楼梯两侧是叠水池和梯田植物种植槽。
The main arrival stair bridges over a series of reflecting pools and terraced plantings.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑ 学习不仅在实验室和教室,荫凉的室外也是绝好的学习场所。设计师在石板墙壁上设置了可以盛放粉笔的不锈钢槽,方便学生在此涂画和交流。
Learning takes place in and out of the classroom and lab. Within a shady terraces screen walls incorporate slate panels and stainless steel shelves for chalk to provide places for impromptu discussions and the exploration of ideas.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑ 学习不仅在实验室和教室,荫凉的室外也是绝好的学习场所。设计师在石板墙壁上设置了可以盛放粉笔的不锈钢槽,方便学生在此涂画和交流。
Learning takes place in and out of the classroom and lab. Within a shady terraces screen walls incorporate slate panels and stainless steel shelves for chalk to provide places for impromptu discussions and the exploration of ideas.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑  屋顶花园种植了餐厅所需的蔬菜,香料,鲜花。
The rooftop dining terrace features a series of wave planters filled with herbs, vegetables and flowers   used in the restaurant.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑  屋顶花园种植了餐厅所需的蔬菜,香料,鲜花。
The rooftop dining terrace features a series of wave planters filled with herbs, vegetables and flowers   used in the restaurant.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑ 餐厅外露台有曼妙的草本植物和芳香植物,为顾客提供了安静的休闲区。
Beyond the dining area the terrace offers an area for quiet sitting and strolling within undulating bands of grasses and fragrant plants.
Photo Credit: Mark Weinberg

↑ 从研究室向外看。风景随一天四季不断变化。
View from the research offices. The wave planters, planted in a variety of grasses, offer daily changes in sun and wind patterns and seasonal change.
Photo Credit: Bruce Buck


Simons Center for Geometry and Physics at SUNY Stony Brook
Project Data

Institution: Stony Brook University/The State University of New York
Project Name: Simons Center for Geometry and Physics
Location: Stony Brook, New York
Size: 1 acre; 2 green roofs
Date of Completion: 2010
LEED Certification: Gold
Award:  2014 Excellence in Landscape Architecture-General Design, Honor Award
  Society for College & University Planners

Landscape Architect: David Kamp, FASLA, LF, NA
Organization:   Dirtworks Landscape Architecture, PC
Address: 315 West 39th Street, Studio 910
New York, NY 10018
Phone:  212-529-2263
Architect:  Perkins Eastman Architects, PC
Photographer: Bruce Buck + Mark Weinberg (as identified)


MORE:  美国景观事务所Dirtworks Landscape Architecture


使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部