源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

TEPLO Restaurant / YOD Dеsign Lab [复制链接]

真实姓名
Obama
发表于 2015-4-23 23:26:45 |显示全部楼层
餐饮空间
按成果: 完成展示 
按类别: 概念餐厅 
按国家: 欧洲国家 » 乌克兰
按时间: 2015 
本主题最后由 Architect 于 2015-4-23 23:27 编辑

6.jpg


来自YOD Dеsign Lab的分享,这是他们在乌克兰完成的一所家庭式气氛餐厅。餐厅顶部的立体秸秆柱状天花板是整个设计的亮睛之笔。
[“TEPLO” 在俄语中意为“温暖”]
[“TEPLO” in Russian means “warmth”]
著名餐厅TEPLO坐落于Chernovola大街29A,“Zlatoustovsky”商业中心。经营定位是“家庭餐厅”式的风格概念,客户群体针对商业中心住户及整个周边地区的消费者
室内的设计理念是营造一个家庭氛围浓郁的公共场所,主要设置为温馨舒适的住家环境,为亲友团聚,闲暇消遣提供地方选择。

Public catering outlet, the TEPLO restaurant, is placed in the Residential Complex “Zlatoustovsky”, at 29A, Chernovola St. The concept of the outlet has been realized in the “home cafe” format. The target public is the residents of the Complex and of the whole neighborhood.
Hence the idea of the interior design – it is the place where it is warm and cozy like at home. Principal task that was set before us was to invent a place for family gatherings and homelike pastime in the circle of friends.

餐厅设计的优点是双层内设。依靠合理的空间区域布局来将不同群体的消费者的用餐空间进行隔离划分,尽可能地保证各自的私有空间。举例来说,一层建筑设有法式甜点餐台,而在玻璃幕墙隔开的另一区域则为儿童们设置了游戏场地。配合这一最初设计的灯光选用柔和色调。一层是餐厅,分割成了不同的就餐隔间,来满足无论是商务会餐还是家庭团聚等不同食客的需求,灯火设计成较昏暗神秘的色彩。酒吧也设置在此,设计的特点是客人在座上时的视线可以从落地窗观赏街边风景。

A great advantage of the facility is that it consists of two floors. By means of correct zoning we have tried to split flows of different groups of visitors to the greatest possible extent. Thus, for example, in the ground floor a patisserie is placed, and a separate play area is allocated for kids behind a transparent glass wall. In relation to it the interior has been realized in soft light colors. The first floor is the restaurant itself. Different seating areas are provided in order to satisfy the needs of the guest both in a business meeting and in a family dinner. Color scheme of the interior is deeper and more discreet. The bar is located here, too. Its peculiarity is that the eye of the guest sitting at the bar counter rests on big floor-to-ceiling windows overlooking the street.







在所有室内设计的细节中,有一处我们想要着重介绍的,就是关于一层天花板的设计。设计采用了用秸秆装饰的方法,将天花板打造成一个掉满竖向柱状的立体造型。我们采用了有粘合效果的材料来实现这一创意,保证了整体的效果。
此外,天花板里的藏灯完美地营造了关于家庭的“温暖”的舒适感受。

Among the interesting solutions which we have had to realize in the process of creation of this interior we would like to accentuate the installation in the ceiling of the first floor. The installation features a panel composed of a mass of stalks. We have utilized our favorite technique of creating a cohesive volume with application of one material and solution.
Creation of illusion of “warmth” is achieved thanks to the light coming through the mass of stalks.


设计工作室: "YOD 设计室"
Design studio: "YOD Dеsign Lab" (http://yoddesign.com.ua/  https://www.behance.net/yod  /https://www.facebook.com/pages/YOD-Design-Lab/193254277365688  )
地址location: Chernovola str.,  29A, Kiev, Ukraine (乌克兰)
功能用途: 公共饮食设施---餐厅
Functional purpose: public catering facility – restaurant
面积Area: 460 m2
成立时间Status: realized in 2015 (2015年开业)
摄影师Cameraman: Andrey Bezuglov


MORE:    YOD Dеsign Lab







使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部