源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

Black Wires, Beijing, China / Cao Pu [复制链接]

真实姓名
Obama
发表于 2015-4-7 06:58:30 |显示全部楼层
办公空间
按成果: 完成展示 
按类别: 设计办公 
按国家: 亚洲国家 » 中国大陆
按时间: 2015 
本主题最后由 Architect 于 2015-4-7 06:59 编辑

15.jpg


来自曹璞Cao Pu的分享。
1. A Youth culture company rented a 150 square meters space within a office building, which use to be an accounting firm.
一个青年文化创业公司租下了写字楼里的一个150平米的空间。之前使用这个空间的是一家会计师事务所。


2. As most of the staff uses laptop, the client wish to offer them a free work platform for each of them,  staffs’ working space are not permanent, they can switch seats from time to time.
80%以上的员工使用笔记本电脑。他们希望给每位员工提供一个相对自由的工作平台,员工的工位不固定,可以随时更换。


3. At the same time, considering their job nature demand, they wish to set up a high speed internet working environment.
同时,出于工作性质的需要,他们希望建立高速的互联网内外部工作环境。


4. They wish make the most of their low construction budget, yet minimize the construction period.
他们希望在施工预算上达到最低,施工期限可以很短。


5. Therefore, we decided to keep their existing decor as much as possible, but to unify everything to one single background.
于是我们决定最大限度地保留和借用之前租户的空间,并把其统一成一个背景。


6. We realized the existing floor is still usable, to shorten the construction period and to minimize the budget also to keep the existing floor, we’ve decided to create a ‘floating’ wire system. Wires includes: lighting, socket, internet, utilize the flexibility of the metal conduit hang down to each of the working platform. So that each of the staff can easily choose the place they’d like to stay then plug into the system. We named the whole system as ‘Black Wires’.
我们发现原有的地面还可以继续使用,为了缩短工期节约成本和不破坏原有地面,我们决定在“空中”建立一套新的线路系统,包含:照明、插座、网路,利用可变形弯曲的蛇皮套管,下放到每一个工位。这样,员工可以很方便地选择桌面,接入系统。我们将这组系统命名为“黑线”。


7. We offered a storage cabinet for each of the staff, so that they can put in their unneeded stuff to keep their desk clean.
我们为每一个员工提供了储藏柜,他们平时可以把多余的东西放入其中,保持桌面的整洁。


8. To ensure the indoor light, steel and polycarbonate plates structured bookshelfs were used as a divider.
我们利用角铁和阳光板的开放书柜进行空间的分隔。保证室内光线充足。


9. For convenient installation and assembling, all tables and bar counter were made of steel with metal paint coated surface.
桌子和吧台均采用角铁和板材烤漆表面,并且方便安装,组合。




















Client: Black Horse live
Designer: Cao Pu
Project size: 157m2
Project location: Beijing Gehua Building
Finish date: Jan 2015
Photographer: Cao Youtao 甲方:黑马live
甲方: 黑马live
设计师:曹璞
配合设计:北京艺诺空间文化发展有限公司
施工方:北京艺诺空间文化发展有限公司
项目面积:157m2
项目地点:北京歌华大厦
完成日期:Jan/2015
摄影师:曹有涛


MORE:    曹璞Cao Pu




使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部