源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

时间与自然,深度与复杂--景观建筑师Enzo的展廊与办公空间 [复制链接]

真实姓名
源创设计网
发表于 2015-2-8 06:05:20 |显示全部楼层
办公空间
按成果: 完成展示 
按类别: 设计办公 
按国家: 亚洲国家 » 日本
按时间: 2014 
本主题最后由 源创网 于 2015-2-8 06:06 编辑

7.jpg

日本建筑工作室Ogawasekkei分享了他们的最新作品景观建筑师Enzo的展廊与办公空间。

日本岐阜市长良川一间出租双层小木屋被改建成为一间景观设计师的办公室(二层)和展廊(一层)。因为房屋是租用的,改造便没有对结构进行整改,而是将重点放在内饰比如墙壁,天花,地面上。

景观建筑师的作品被陈列在一层,为此一层需要有相当的气质体现出花园景观的氛围,为此建筑师使用窗框,和纸糊窗,帘幔,水泥,黑榻榻米,黑铁板,黄铜等等材料结合一侧的小枯山水庭院,营造出一个带有日式感觉却远远超脱日式风格束缚的空间。

Although the gallery space is considered to be in Japanese style, only shoji and tatami are used as Japanese material. It is not in so-called Japanese style, but in a way of Japanese style; back side of shoji is used as front and black colored tatami is used in a Ryuku Kingdom style. This might seem to be in irony, but it will be the catalyst to discover the feeling of Japanese style in the space that will enrich the way of life.

房间中的枯山水花园由房屋业主--景观建筑师Enzo设计,采用了日本长良河美丽的河石建设,而景观设计师的大部分灵感也来自于此条河川。房屋外观的花园也采用了同样的石材。景观设计师坚信,被河水冲刷的石材,能让我人们感受到自然和时间。

Garden concept

The office is located here by Nagara river , which is one of the beautiful river in Japan. Enzo gain most of his inspirations from mother nature of Nagara.
The rock garden in the entrance is designed with hint of Nagara river, also the rocks used in the garden are from Nagara river.
Enzo believes stones, washed by the river, carved naturally , there for we can feel of the time, from them.
Enzo




二层的改造直接暴露出房间结构,墙面所采用的柳桉木胶合板也未作装饰,黑色的天花让空间沉静,灰色地毯用于地面铺装。充当墙面结构的木材也能被作为家居使用,存放办公室物件,保持整洁。

建筑师希望塑造出多种材料组成的具有深度和复杂性的和谐体验空间。

On the second floor, existing partition walls and hanging walls are removed to expose the structure. Lauan plywood is used for backing panel of ceiling and walls. Black ink (sumi) and one coat of white oil stain are used as finishing. Tile carpets are used for the floor material. Existing decorative plywood walls and replaceable fixtures are used as it is. The space is aimed to contain the disorder of existing parts, newly established parts, and furnishings for the office.

Hoping that diverse materials in many different relations will invoke complexity and depth into the experiencing space.


↑ before


location / Gifu city , GIfu , Japan
year / 2014
Area / 66.9sqm
Architects /  Ogawasekkei
Renovation,Furnitures /  Furnitures&interior each http://each-kon.jp
Table / RITON furniture studio http://riton.jp
Garden / Garden works Enzo http://blog.livedoor.jp/enzo_garden/
Photo 001~014/ Masato Kawano (Nacasa&Partners)  
Directed by Enzo

MORE: Ogawasekkei


使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部