源 创 网
设计服务平台!  业务/学习/合作/服务  简单/高效/便捷/全面  设计只为生活更美好!

The Capital One Lab by Studio O+A [复制链接]

真实姓名
源创设计网
发表于 2014-10-21 14:55:46 |显示全部楼层
办公空间
按成果: 完成展示 
按类别: 商业办公 
按国家: 美洲国家 » 美国
按时间: 2014 
The Capital One Lab by Studio O A.jpg


The Capital One Lab by Studio O+A

Studio O+A have designed a vibrant andcolorful space in San Francisco,for Capital One bank employees to use design thinking to solve managementchallenges in banking.

A bank is not a client to whom designerswould normally suggest their most adventurous color choices, but the creativeteam at Capital One Labs in San  Francisco was an exception. This group, which developsapps for easy and effective interface with Capital One’s online customers,wanted their space to reflect the wide open spirit of their team. Capital OneLabs is essentially a design studio, and the people who work there wanted it tolook like one. They didn’t want to drape it in banker’s gray.

O+A’s designers responded with a palettethat arrests the eye. The colors chosen for the staircase, “Rustic Drama,” andthe support beams, “Gabled Blue,” and the seating cushions, “Hot Pink,” and therefrigerator, “Lime Green,” came together in a way that was both vibrant andharmonious. “It was nice to have a client who was open to Hot Pink,” saysDesigner Alma Lopez.

Color was just one aspect of a playfulnessthat extends throughout the design. Responding to the client’s request that thenew space include a place to rest, O+A went beyond a soft couch to create anelevated sleeping nook that is one of the central features of the space. Thenook, which is accessed by a ladder, recreates the cozy isolation of atreehouse while providing a practical retreat for Capital One’s hardworkingemployees—some of whom participate in one- and two-day brainstorminghack-a-thons during which no one gets much sleep.

While the sleeping nook may be the mostoriginal of Capital One’s features, the most striking in visual terms is thestaircase. It is one of O+A’s core beliefs that purely functionalelements—passageways, elevators, staircases—offer unique opportunities fordesign. Connecting the second and third floors, not with a hidden stairwell,but with a centralized, bright yellow piece of vertical sculpture, accomplishesthe practical object while adding the intangible value that comes frominhabiting well-made space. “You’re creating an experience coming down thosestairs,” Lopez says.

Creating an experience was the drivingforce behind all of O+A’s design choices for Capital One Labs. From the wallcubbies fitted out in Paul Smith plaid to the sound-absorbing Tectum panelssuspended from the ceiling to the lime and pink kitchen and the phone room withrecycled denim walls—every aspect of this environment is meant to enhance theexperience of the creative people who are working in the space.

Architect: Studio O+A

Project Team: Primo Orpilla, Denise Cherry,Verda Alexander, Perry Stephney, Clem Soga, Chris Lindes, Oren Aks, Alma Lopez,Kroeun Dav, Alfred Socias, Justin Ackerman, Sarah Dziuba, Chase Lunt, JeorgeJordan, Elizabeth Guerrero, Holly Hursley

Contractor: BCCI Construction Company

MEP Consultants: Amit Wadhwa and Associates

Structural Engineers: Vaziri StructuralEngineers

Photography by Jasper Sanidad

http://www.jaspersanidad.com/

http://www.o-plus-a.com/


更多图片 小图 大图
组图打开中,请稍候......

使用道具 举报

您需要登录后才可以回复 登录 | 会员注册

回顶部